30 Nisan 2009 Perşembe

Baharatlı Çupracık:)

Malzemeler:
-3 adet çupra
-3 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pulbiber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:Sarımsağı rendeleyip tüm baharatları ve sıvıyağı ile iyice karıştırın...
Hazırlanan karışımı balıkların arasına sürün ve balıkların ortasına bıçak yada çatal batırın....
Balıkları tek olarak folyo kağıda sarınnn...

Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında yaklaşık 50dk pişirin....
Sıcak olarak servis yapın özelliklede akdeniz yeşillikleri ile servis yapın...
Afiyet Olsun:)





Recelli Kurabiye







Malzemeler:
-250gr margarin (oda sıcaklığında)
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Bulamak İçin:
-yumurta akı
-hindistan cevizi
Üzeri İçin: reçel
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp elinizle hafif yassılayıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız kurabiyelerin orta kısımlarına kola şişesinin kapağının tersiyle bastırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
(pişerken kurabiyelerin orta kısımları kabardığı için tam pişmeden kola kapağıyla bir kez daha kurabiyelerin ortasına bastırıp tekrar fırına sürüp pişirin)
Pişen kurabiyeler soğuyunca ortalarına çay kaşığı ile reçel koyup servis yapın.


Afiyet Olsun:))

MİMLENMİŞİM:))

SEVGİLİ ARKADAŞIM LEMAN BENİ MİMLEMİŞ.BENİ BİRAZ DAHA TANIMAK İSTEMESİ ÇOK GÜZEL VE HOŞUMA GİTTİ... BENDE HEMEN CEVAPLIYORUM..
1.Yılsonunda zengin olmak koşuluyla bir yıl boyunca her gece kabus görmek istermiydiniz?
Kesinikle hayır huzurumu parayla bozamam...

2.Kör olmak ve sağar olmak arasında nasıl bir seçim yapardınız?
Kesinlikle sağır olmak derdim görmeyerek başkalarına muhtaç yaşamak allah korusun...

3.öleceğiniz anı bilmek istermiydiniz?
Hayır istemezdim.. Zaten bu dünya kimseye kalmayacak herkesin sonu ölüm öyle yada böyle öleceğim ama bilmek istemezdim...

4.Bu gecenin son geceniz olduğunu öğrenseniz birine söylemediklerinizden dolayı üzülürmüydünüz?
Çevremde açık sözlü olarak tanınmışımdır herkese herşeyi iyi yada kötü söylemişimdir ama eşime tekrar tekrar onu nekadar çok sevdiğimi söylerdim gelecek için yatırım:))

5.Eviniz yanıyor aileniz ve siz kurtuldunuz, son bir kez daha eve girme şansınız olsa neyi kurtarırdınız?
Kesinlikle ailem kurtulduysa başka birşey istemem ama öyle bir şansım olsa galiba laptopumu alırdım çünkü herşey onda:))

KENDİMİ BİRAZ DAHA İFADE EDİP ANLATMA ŞANSINI BANA VERDİĞİN İÇİN HEMŞERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM... BENDE TANIMAK İSTERDİM BİRAZ DAHA.....KİMİMİ?
http://kalpkurabiye.blogcu.com/ VE http://tuzluvesekerli.blogspot.com/

29 Nisan 2009 Çarşamba

Bulgur Mantısı

Malzemeler:
-2 su bardağı ince köftelik bulgur
-2 çorba kaşığı irmik
-1 adet yumurta
-1 su bardağından biraz az un
-2 su bardağı sıcak su
-1 adet rendelenmiş kurusoğan
-1 çorba kaşığı salça
-tuz,karabiber,bulbiber,kimyon,kırmızı tozbiber
Üzeri İçin:
-Sarımsaklı yoğurt
-Salçalı sos
Hazırlanışı:Bulguru irmiği ve soğanı derin bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyerek ağzını kapatıp 20dk bekletin...
Bekleyen bulgurların üzerine kalan malzemeleri ekleyerek 10dk elinizle iyice yoğurunnn..
Elinizi sürekli ıslayarak hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın
Tencereye su koyup birazda tuz atıp kaynatıp yuvarladığınız bulgurları kaynayan suya atıp 15dk haşlayın... Ocaktan aldığınız tencereye biraz soğuk su ekleyerek 2dk bekletip suyunu tamamen süzüp Bulgur köfteleri servis tabağına alın....

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapın...
Not: Ben salçalı sosu....
Sıvıyağı biraz kızdırdıktan sonra salça koyup biraz kavuruyorum ve arzuya göre baharat ekliyorum mutlaka tavuk bulyon kullanıyorum ocaktan alamaya yakın 1çorba kaşığı tereyağını ekliyorum...:))
Afiyet Olsun...

Aslişkoo:))

Merhabalar...
Bugün sizlere aslişkoyu tanıştıracağım:))
Aslişkoyu canım arkadaşım ve birtanecik dostum accenim yaptı patenti tamemen kendisine ait...
Blogumu hayata geçirme konusunda bana öncülük eden ve herfırsatta yardımını esirgemeyen canım arkadaşımla bana uygun şablon bulamayınca bu fikir aklına geldi...
Aslişko için gerekli malzemeler: renkli oyun hamurları ve 1 adet accen:)
Pastacı bir kız zaten aklımızda olan bir şeydi! Benim gibi kokoş ve rengarenk giyinmeliydi....
Canım accenim bebeği beni hayal ederek yapmış ve görünce inanılmaz mutlu oldum...
Bebek yapımında kullanılan hamurun fırında 20 dk pişmesi gerekiyordu ve biz accenle fırının başında sabırsızlıkla bekledik...

Ve aslişko pişiyor...

Veee karşınızda aslişko.....
Tabi birde aslişkoya pasta lazım:) Hayatında ilk kez hamurla bu kadar yakın temas kurdum:)
Kendimce birşeyler yaptım eee bir pastacı olarak tabikide pastayı benim yapmam gerekiyordu:))


İşte beni temsilen profilimde olan ve evimin en güzel köşesini kaplayan bebeğim ve pastası:))
Dün ilkdefa ödül aldım ve bu ödülü blog arkadaşlarımla paylaştım ama kendi ödülümü accenime armağan ediyorum canım arkadaşım ellerine sağlık aslişko ve ben seni çok seviyoruzzz:)







28 Nisan 2009 Salı

İlk ödülümü aldım:))



Canım arkadaşım Missgibi tarafından bu ödüle layık görüldüm. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum çünkü bu ödül benim ilk ödülüm:)

Bu ödül için kurallar var. Bunlar;

1 – Size ödül verenin blogunu yazmak
2 – Ödülü 7 arkadaşa göndermek
3 – Gönderdiğin arkadaşları haberdar etmek.

Benim de bu ödülü paylaşmak istediğim arkadaşlarım;

Fantazi Tatlı:)

Bu tatlıyı hiç yemedim ve görmedim bir arkadaşım başka bir arkadaşında yemiş ve tarifini almış sağolsun benimle paylaştı ve hemen denedim gerçekten çok lezzetli ve hafif bir tatlı....
Mutlaka deneyin:))
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağından biraz az yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı irmik
-1/2 su bardağı nişasta
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 çay bardağı ceviz
-2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti İçin:
-1 su bardağı toz şeker
-2su bardağı su
-1 adet portakalın suyu
Hazırlanışı:yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp diğer malzemeleride ekleyerek karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine karışımı döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirip soğutun...
Şerbeti için su şeker ve portakal suyunu kaynatıp biraz ılıtın...
Soğuyan kekin üzerine kaynatıp biraz beklettiğiniz şerbeti döküp soğumaya bırakın...
Soğuyan keki çay bardağının ağzı ile keserek başka bir tepsiye alın kalan kek parçalarına hindistancevizini kakaoyu ve cevizi ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurup kestiğiniz yuvarlakların sayısı kadar toplar yapıp kestiğiniz yuvarlakların ebatında yassılayarak üzerlerine koyun....
İsteğe bağlı çikolata sos veya dondurma krem şantiyle süsleyerek servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun:)



27 Nisan 2009 Pazartesi

Karnıyarık Poğaça

Malzemeler:
-125gr yumuşak margarin
-1 su bardağı sıvıyağ
-3 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
İçi İçin: Peynir,maydonoz.pulbiber
Üzeri İçin: 1 adet yumurta
Hazırlanışı:Bütün malzemeyi karıştırıp normalden biraz yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin...
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp fincan tabağı büyüklüğünde açıp kenarlarından bıçak ile çizikler açın..


Ortasına peynirli harçtan koyup sağ tarafı sol tarafın üzerine kapatın...

Daha sonra sol tarafı sağ tarafın üzerine kapatın...


Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine yumurta sürüp tepsidede 15 dk bekletip önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsunnnn.....


Kaşarlı simit

Merhabalar dün malum hafta sonuydu ve meşhur pazar kahvaltısı için taze simitler almıştım fakat hepsi yenilmediği için simitler arttı çok üzüldüm....
Dün akşam blogumla uğraşırken sevgili arkadaşım neşeligünler sayfasına kaşarlı simitleri ekledi
hiç zaman kaybetmeden blogunu ziyaret ettim ve çok çok mutlu oldum:))
Tabi sabah ilk işim kahvaltı için kaşarlı simit yapmak oldu:))
Değerli arkadaşıma bu pratik bilgiyi bizlerle paylaştığı için ve gösterdiği yakınlık ve samimiyet için çok tşkr ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum:))

Gelelim kaşarlı simitlere:))
Simitleri ortadan kesip kaşarlarıda incecik doğrayın ve simitlerin üzerine yerleştirip fırınlayın...
Canım arkadaşım simitler kızarınca daha lezzetli oluyor dedeği için fırında fazla beklettim ve gerçekten çok lezzetli oldu:)











26 Nisan 2009 Pazar

Profiteroll





Malzemeler:
-3 adet yumurta
-125 gr margarin
-1 su bardağı su
-1 su bardağı un
İçi İçin:
-3 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:Çikolata sos
Hazırlanışı:Margarinle suyu bir tencerede kaynatıp unu ekleyip sürekli karıştırarak biraz kavurun ve hamur toparlanınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan hamura yumurtaları tek tek yedirerek kırın. Mikserlede çırpabilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsiye ceviz büyüklüğünde aralıklarla sıkıp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tüm malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıp mikser ile 10 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Sıkma aparatına krema koyup soğuyan profiterollerin içlerini krema ile doldurun.
Profiterollerin ortasını kesip kremayı o şekilde de koyabilirsiniz.
Hazırlanan profiterolleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirip üzerlerine çikolata sosu döküp servis yapın.

Afiyet Olsun :))

Talaş Böreği

Malzemeler:
-10 adet milföy hamuru
-200gr kuşbaşı et
-1 küçük şişe garnitür
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı tozbiber
-4 çorna kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin: 1 adet yumurta ,susam
Hazırlanışı:Kuşbaşı etleri suyunu çekene kadar pişirin....
Suyu çekilince incecik doğranmış soğan ve sarımsakları sıvıyağile ekleyip 15dk kavurun...
Kavrulan etlere garnitürü ve baharatları ekleyip 10dk daha kavurup soğumaya bırakın...
Biraz yumuşayan milföylerin ortalarına soğuyan karışımı kaşıkla koyup bohça şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizin...
Üzerlerine yumurta sürüp susamla süsleyin önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun...

Meyve Şişleri

Malzemeler:
-çilek
-kivi
-muz
-elma
-mango
-çikolata parçaları
-çöp şiş
Hazırlanışı:Bütün meyveleri eşit şekilde doğrayıp şişlere isteğe bağlı dizin ve çikolata parçaları eşliğinde servis yapın...
İsteğe bağlı mevsim meyveleride kullanabilirsiniz:)
Afiyet Olsun...

Karyağdı Kurabiyesi


Malzemeler:
-2 adet yumurta
-250gr margarin
-1 su bardağı tozşeker
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-4 çorba kaşığı kakao
-aldığı kadar un
Islatmak İçin: 1 su bardapı su, 1 su bardağı şeker
Üzeri İçin: hindistan cevizi
Hazırlanışı:Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın...
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye ralıklarla dizin...
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin...
Su ile şekeri iyice karıştırın ve kurabiyeler fırından çıkınca hemen suya batırıp çıkartın ve hindistan cevizine bulayın....
soğuyunca servise hazır:=)
Afiyet Olsun...

25 Nisan 2009 Cumartesi

Mantarlı paçanga

İlk defa denedim ve gerçekten çok lezzetli oldu:) Malzemeler:
-2 adet yufka
-500gr mantar
-1 adet küçük kurusoğan
-3 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-2 su bardağı rendelenmiş kaşar
-tuz karabiber pulbiber
Kızartmak İçin: 1 adet yumurta, galeta unu, sıvıyağ
Hazırlanışı:Mantarları küçük küçük doğrayıp bir adet limonun suyunu sıkıp kabuklarıyla beraber mantarı 10dk haşlayın.....
Haşlanmış mantarları sıcak sudan geçirip süzdürün....
Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıo yağda pembeleşene kadar kavurup manratları ve baharatı ekleyip 10dk kavurup soğumaya bırakın...
Yufkaları dört eşit parçaya kesip kalın yerine biraz kaşar üzerinede bir kaşık mantar kayun...


Yufkanın kenarlarını içe katlayıp kalın rulo sarın.....
Bütün ufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ..... Yumurtayı çatal ile iyice çırpın...
yufkaları önce yumurtaya batırıp sonrada galeta ununa bulayın ve kızgın yağda alt üst ederek pişirin...
Pişen börekleri kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını çektirin....
veee soğutmadan hemen mideye indirin:))
Afiyet Olsun:)

Patates Topları

Malzemeler:
Topu için:
-4 adet haşlanmış patates
-3 çorba kaşoğı sıvıyağ
-1 çay kaşığı nane
-tuz karabiber pulbiber
Üzeri için:
-2 adet rendelenmiş havuç
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
Sosu İçin:
-2 çorba kaşığı mayonez
-1 su bardağı süzme yoğurt
-2 diş ezilmiş sarımsak
Hazırlanışı:Tencerere sıvıyağı koyup kızdırın ve nane ile pulbiberi biraz kavurup ocağın altını söndürün ve karabiberi ve pataesleri ekleyip tuzunuda ilave edipiyice karıştırarak ezin ve soğumaya bırakın...
Soğuyan patatesleri ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapın....


Rendelenmiş havuçları sıvıyağda 15 dk kavurun ve soğutun...
Yoğurdu mayonezi ve sarımsakları iyice karıştırınnn bu karışımı yuvarladığınız patates toplarının üzerine dökün soğuyan havuçlarıda kaşık yardımı ile üst kısımlarına yerleştirin....
Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra servise hazır...
Afiyet Olsun....

24 Nisan 2009 Cuma

Sivas Böreği

Malzemeler:
-5 su bardağı un
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağından biraz fazla ılık su
-1 paket toz maya
-tuz
-250gr eritilmiş margarin
-2 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:Peynir,pulbiber,maydonoz
Üzeri için: 1 adet yumurta 1 çay kaşığı pekmez
Hazırlanışı:Hamuru için derin bir kaba unu koyup su süt tuz mayayı ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ve hamuru dinlendirmeden iki eşit bezeye ayırın...
İlk bezeyi unlu zeminde merdane ile açı... Erimiş margarinle tahini karıştırın yarısını açtığınız hamurun üzerine yayarak sürün ve biraz donmasını bekleyip bıçak ile ortadan ikiye kesin ve rulo sarın sardığınız ruloyu tekrar salyonyoz gibi içe sararak kesin.....

Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapın ve ikinci bezeyide aynı şekilde açarak kalan margainle yağlayarak aynı şekilde kesin.....
Salyangoz yaptığınız bezeleri buzdolabında 15dk dinlendirip unlu zeminde merdane ile fazla inceltmeden açın..
Peynir maydonoz ve pulbiberi karıştırıp açtığınız hamurun ortasına koyup hamurun kenarlarını içe katlayarak rulo sarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin....
Üzerlerine yumurta ile pekmezi karıştırıp sürün isteğe bağlı susamla süsleyebilirsiniz...
Önceden ısıtılmış 80derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin......
Afiyet olsun....

Kolay Muffin

Malzemeler:
-3 adet tyumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Hazırlanışı:yumuta ve şekeri köpürene kadar çırpıp tereyağını ekleyin ve mikserle iyice birbirine yedirip kalan malzemeleri de ekleyip muflin kalıplarına karışımı dökün...
Önceden ısıtılmış 150derecelik fırında yaklaşık 35dk pişirin soğuyunca kalıplardan çıkartıp servis yapın...
Afiyet Olsunnnn:)

23 Nisan 2009 Perşembe

Kelebek Pasta

Bütün çocukların en baştada canım yeğenimin 23Nisan çocuk bayramını kutluyorum...Pastamı 41.porselen demlik çay saati etkinliğinin bu haftaki ev sahibesi sevgili yemekelişleri.blogucu 'ya gönderiyorum...:)

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-2 kahve fincanı toz şeker
-3 kahve fincenı un
-1 kahve fincanından biraz az süt
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-2 paket vanilin
-2 çorba kaşığı kakao
Arası İçin: Kakaolu krem şanti,çilek
Üzeri İçin: Kakaolu krem şanti,bonibon
Hazırlanışı:Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpın ve sırayla sütü unu vanilini kabartma tozunuve kakaoyu eleyip karıştırın...
Hazırlanan karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 150derecelik fırında yaklaşık 35dk pişirip soğumaya bırakın...

Soğuyan keki tam ortadan iki eşit parçaya kesin ve her iki kekinde arasını bıçakla yada ip ile keserek açın... (yaparken foto çekmeyi unutmuşum:()
Ortadan kesilen kekleri kesiliminin tam tersine yanyana koyup kenarından oyuklar açın aralarına kremşanti sürüp çilekleri ekleyerek diğer kekler ile kapatıp tekrar kremşanti sürüp bonibonlarla süsleyin.....
Dolapta soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun....

22 Nisan 2009 Çarşamba

Katlı Poğaça

Bu poaçaları canım ANNEM için yaptım... Malzemeler:
-2 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ılık su
-1 paket toz maya
-3 su bardağı un
-150gr margarin eritilmiş
İçi İçin: Peynir maydonoz
Üzeri İçin: yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez
Hazırlanışı:Margarin hariç tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşa bir hamur yapın...
Hamuru dinlendirmeden dört eşit bezeye ayırın...
İlk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp erimiş margarinin bir kısmını sürün ve ikinci bezeyide açıp yağlanmış hamurun üzerine eşitlenecek şekilde koyun ve onuda yağlayıp rulo sarın ve on eşit parçaya kesin..
Diğer bezeleride aynı şekilde açıp üstüste yağlayıp rulo sarıp kesip buzdolabında 30dk dinlendirin...
Dinlenmiş bezeleri elimizle yuvarlayıp açın ve peynirli içten koyup şekil verin...
Yumurta ile pekmezi karıştırıp poaçaların üzerine sürün ve isteğe bağlı susam çörekotu ile süsleyin...
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin..
Afiyet Olsun....

Tahinli Susamlı Kurabiye

Malzemeler:
-1 su bardağı tahin
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı susam
-1 su bardağı pudra şekeri
-Aldığı kadar un
Hazırlanışı:Bütün malzemeyi karıştırıp normalden daha sert bir hamur yapın...
Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp yassılayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve bıçak ile üzerlerini çizin...
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında susamları kızarana kadar pişirin....
Afiyet Olsun....

20 Nisan 2009 Pazartesi

Gavurdağı Salatası

Malzemeler:
-1 adet kurusoğan
-2 adet yeşil biber
-4 adet domates
-maydonoz
-1 çay bardağı ceviz
-1 adet limon
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı:Soğanı biberleri domatesleri ve maydonozu minik minik doğrayın...
Limonu sıkın ve nar ekşisi zeytinyağı tuzu iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün..
Son olarak iri kırılmış cevizi ekleyerek servis yapınn..
Afiyet Olsun...

Kuskus Salatası

Malzemeler:
-1 paket haşlanmış kuskus
-1 su bardağı mayonez
-4 çorba kaşığı yoğurt
-3 diş sarımsak
-dereotu
-tuz
Hazırlanışı: Tüm malzemeyi karıştırın isteğe bağlı mayonezi ve yoğurdu artırabilirsiniz...
Hazırlanan karışım dolapta soğutulduktan sonra servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun...

Mısırlı Pilav

Bu tarifi değerli Hande 'nin sitesinde gördüm ve yapmaya karar verdim...
Kendisine bu tarifi yayınlayıp bizlerle paylaştığı için tşkr ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum...

Tabi ben biraz kendimden bişeyler kattım:))

Malzemeler:
-1 su bardağı pirinç
-1,5 su bardağı su
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 kutu mısır
-tuz
Hazırlanışı:Pirinci yıkamadan tuzlu ılık suda 30dk bekletip soğuk su ile iyice yıkayıp süzün...
Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyup pirinçleri ekleyin yaklaşık 10dk kavurun...
Mısırı tuzu ve suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip kapakla tencere arasına kağıt havlu koyun ve dinlendirmeye bırakın......
Afiyet olsun....


19 Nisan 2009 Pazar

İzmir Kumrusu

Bu tarifi sevgili arkadaşım deniz'den aldım...
Sitesinde yayınladığı günden bugüne yapmak için sabırsızlandığım kımruları nihayet yaptım....
Kumruları yapıp sitesinde yayınladığı ve bizlerle paylaştığı için en önemliside gösterdiği yakınlık için kendisine tşkr ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum...



Malzemeler:
-5 su bardağı un
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tozşeker
-1 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
Kumrusu İçin:
-domates
-sucuk salam veya sosis
-ince dilimlenmiş kaşar peyniri
-kıvırcık yapraklar
Üzeri İçin: 1 çay kaşığı pekmez, 1 su bardağı su, susam
Hazırlanışı:Ekmeği için tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ve üzerini nemli bez ile örterek 1 saat dinlendirin...
Dinlenmiş hamurdan yumurta dan biraz büyük bezeler kopartıp yuvarlak yada yassı şekiller verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.... Üzerlerine fırça ile pekmezli su sürüp bol susam serpiştirin
Ben bu şekilde 20dk da tepside beklettim biraz daha yumuşak olması için o sizin arzunuza kalmıştır...
Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Pişen ekmekler ortadan kesin ama tam koparmayın..... arasına ızgarada altüst ettiğiniz (ızgara yoksa tavadada soteleyebilirsiniz) domates salam sucuk veya sosisleri zevkinize göre sıralayıp kaşar ve kıvırcıkta konularak servis yapılır...

Afiyet Olsun:))











18 Nisan 2009 Cumartesi

Frambuazlı Cheesecake





40. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin bu haftaki ev sahibi (missgibi.blogcu)'ya teşekkür ediyorum ve ben de Frambuazlı Cheesecake'imle şansımı denemek istiyorum:)

Malzemeler:
Taban Hamuru İçin:
-2 paket kakaolu bisküvi
-50gr yumuşak tereyağı
Dolgu Malzemesi:
-200gr labne peyniri
-2 kahve fincanı tozşeker
-1/2 paket krema
-2 adet yumurta
-2 adet yumurtanın akı
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 kahve fincanı toz şeker
Üzeri İçin: Frambuaz reçeli
Hazırlanışı:Taban hamurunu hazırlamak için bisküvileri robottan geçirip un haline getirin ve tereyağı ile yoğurarak hamur yapın...
elde ettiğiniz hamur 16-17 cm çapındaki yuvarlak borcam yada kelepçeli kalıba bastırarak yayın...
Labne peyniri toz şeker ve kremayı mikserle çırpın yumurtalaraı ilave edin ve karıştırarak yedirin.
2 yumurta akı ile 1 kahve fincanı toz şekeri mikserle kar haline gelene kadar çırpın...
Kar haline gelene karışımı yavaşça labne peynirli karışıma ekleyin spatula yardımı ile yavaş yavaş yedirin... hazırlanan karışımı taban hamurun üzerine boşaltıp önceden ısıtılmış 100derecelik fırına 2 saat pişirin!
Pişen cheesecake soğuyunca frambuaz reçeli ile kaplayıp dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun:)

Banyolu Börek

Malzemeler:
-5 adet yufka
-200gr margarin
-3 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1/2 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin:Peynir ,maydonoz
Hazırlanışı:Margarini eritip biraz ılıtın,sütü suyu sıvıyağı ve yumurtaları margarine ekleyip karıştırın...
İlk yufkayı dört eşit parçaya kasin ve geniş kısmına peynirli harçtan koyup rulo sarıp içe kıvırın... Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıp yağlanmamış tepsiye sık bir şekilde dizin... Kalan sos üzeri için kullanılacaktır...
Tepsideki yufkaların yarısına kadar su doldurun ve 5 saat buzdolabında bekletin!
Börekler suyunu çekip şişecek. Beklemiş börekleri başka bir yağlanmış tepsiye alıp kalan sosu üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin..
Not: Bekleyen sosta margarin olduğu için donabilir kısık ateşte çok hafif ılıtın...
Afiyet Olsun:))

17 Nisan 2009 Cuma

Havuçlu Mozaik Pasta

Malzemeler:
-1/2kg rendelenmiş havuç
-1 paket petibör bisküvi
-1/2 su bardağı şeker
-1 çay bardağı ceviz yada fındık
-1 portakal kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
-1 su bardağı süt
-1 paket toz şanti
Hazırlanışı:Rendelenmiş havuşları derin bir tavada şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırara kavurun...
Havuçlar suyunu çekince ocaktan alın ve bisküvileri kırıp havuçlara ekleyin vanilini portakal kabuğunuda havuçlara ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın...
havuçlar iyice soğuyunca toz şantiyi süt ile çırpıp havuçlu karışıma ekleyip kaşıkla iyice karıştırıp kalıba elinizle bastırarak yerleştirin... Kalıp yok ise folyo kagıda elinizle şekil vererekte yapabilirsiniz... Şekillendirdiğiniz pastayı buzlukta 2saat bekletikten sonra çıkkartın servise hazırdır...
Üzerine isteğe bağlı çikolata sos yada dondurma ile servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun....

Rus Salatası

Malzemeler:
-1 büyük kavonaz garnitür
-2 adet haşlanmış yumurta
-6 adet kornişom turşu
-1 su bardağı mayonez
Hazırlanışı:Derin bir salata kasesine sıcak su ile yıkanıp suyu iyice süzülmüş garnitürü boşaltın ve üzerine minik minik dogranmış yumurtaları küpküp doğranmış kornişon turşuyu doğrayın garnitürlere ekleyip karıştırın son olarak mayonezide karışıma ekleyip tekrar karıştırıp dolapta 1 saat dinlendirip servis yapın...
İsteğe bağlı dereotuda ekleyebilirsiniz....
Afiyet Olsun...

Rulo Kete

Malzemeler:
-3 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
-1 çay bardağı süt
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-yeterince un
İçi İçin: Beyaz peynir domates yeşil biber
Üzeri için :
-ayırdığınız yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp iki eşit parçaya ayırın...
Hamurun ilk parçasını hafif unlu zeminde 1/2cm kalınlığında açın ve ortasına peynir domates biberi yerleştirin...

Hamuru rulo yapın ve tağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin...
ikinci hamuruda aynı şekilde yapın ve onuda tepsiye diğer rulonun yanına yerleştirin..
Üzeri için yumurta sarısı sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp fırça ile hamurun hertatafına sürün ve isteğe bağlı küncü susamla süsleyebilirisniz...
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin...


Pişen hamurlar soğuyunca parmak kalınlığında keserek servis yapın...
Afiyet Olsun....

Çikolata Soslu Sodalı Kek

Gerçekten çok hafif ve lezzetli bir kek..
Mutlaka deneyin:)) Malzemeler:
-4 adet yumurta
-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 şişe soda
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Üzeri için: Çikolata sosu, ceviz
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri iyice özleşene kadar mikserle çırpın...
Sırasıyla sıvıyağını sodayı unu kabartma tozunu vanilini ekleyin. ve hepsini karıştırın...
Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 150derecelik fırında yaklaşık 40dk pişirin....
Çikolata sosunu tarifine göre hazırlayın. Pişene kek biraz ılıyınca sosunu döküp cevizle süsleyin...
Afiyet Olsun...

15 Nisan 2009 Çarşamba

Minik Rulolar:)




Malzemeler:
-5 adet yumurta
-4 fincan şeker
-6 fincan un
-1 fincan süt
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
İçi İçin:
-2 paket toz şanti
 -1 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin: hindistancevizi , süt



Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırlanan karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp 5-10 dk bekletin.
Şanti ve sütü çırpıp buzdolabında 15 dk bekletin.
Dinlenen keki yaklaşık 7*10 ebatlarında dikdörtgenler kesin (toplam 8 adet kek çıkıyor)
Kestiğiniz keklerin arasını enlemesine ortadan ikiye ayırın.
Kestiğiniz kısım alta gelecek ekilde üzerine krem şanti sürüp dikkatlice rulo sarıp önce hafif süt ile ıstlatın sonra her tarafını hindistan cevizine bulayıp tepsiye yerleştirin.
Bu şekilde tüm kekleri tamamlayın (16 adet rulo olacak)
Pastalarımızı buz dolabında 1 gece bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun :)




13 Nisan 2009 Pazartesi

Tahinli Cevizli Kurabiye

Malzemeler:
-250gr yumuşak margarin
-1 yumurta (akı yüzüne)
-1 çay bardağı tahin
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı çekilmiş ceviz
-3 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin: susam
Hazırlanışı:Tüm mazemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın....
Hamurdan cevizden küçük parçalar kopartıp yuvarlayıp ikielinizin arasında yassılayın önce yumurta akına sonrada susama batırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin....
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.....
Afiyet Olsun

2 Nisan 2009 Perşembe

Tarçınlı Çörek

Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-3 çorba kaşığı erimiş margarin
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 su bardağı çekilmiş ceviz
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin: Yumurta sarısı Pudra şekeri
Hazırlanışı:Hamur için un süt margarin pudra şekerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın....
Cevizi pudra şekerini ve tarçını karıştırarak yuvarladığımız hamur parçalarını avucunuzun ortasında inceltip cevizli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin ve hamur bitene kadar aynı uygulamayı yapın... Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin... Biraz ılıyınca pudra şekeri serpiştin ve sığuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails