3 Mart 2009 Salı

Fındık Lahmacun


Malzemeler:
-4 su bardağı un
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-aldığı kadar ılık süt
-tuz
İç Harç:
-250gr kıyma
-2 kuru soğan
-3 yeşil biber
-2 domates
-1 baş sarımsak
-1 tutam maydonoz
-1 tutam taze nane
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-biraz su
-tuz, kekik,karabiber,toz kırmızı biber,pul biber, kimyon
Hazırlanışı:Unun ortasını açıp tüm malzemeyi ekleyin ve yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapın...
soğanı,domatesi,maydonozu,naneyi,biberi,sarımsağı robatta çekin ve kıymayı salçaları nar ekşisini yağı suyu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın...
Yaptığımız hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartıp merdane ile unlu zeminde ince şekilde açın ve kıymalı harçtan 1 yemek kaşı koyup hertarafına kaşığın arkasıyla yayın ister pizza tavasında yoksa ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin......
Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails